Carsten Worch


   - Hvorfor socialdemokrat?


   - Hvem er Carsten?


   - Læserbreve


   - Find Carsten på Facebook


   - Skriv til Carsten


Hvorfor socialdemokrat?

Ja nogen i min omgangskreds vil måske sige ”hvad gik der galt ?”, for det har altid ligget i kortene at jeg var borgerlig. Jeg er opvokset i Starup i en gennemborgerlig familie. Min far var dedikeret erhvervsmand, medlem af Venstre og jeg kan huske at Uffe Ellemann har været på besøg et par gange.

Jeg gennemførte 2 års militærtjeneste, fik en uddannelse som Ingeniør og et vellønnet job i forsikrings-branchen, hvor jeg i 2007 startede selvstændig virksomhed som rådgiver for erhvervsvirksomheder. Jeg er 42 år gammel og bor med min kone i et parcelhus i Starup sammen med 2 børn, jeg har de sidste 2 perioder siddet i skolebestyrelsen, heraf den sidste som formand. Nogle vil sige, at det må være prototypen på en borgerlig.

Og jeg har stemt borgerlig i rigtig mange år, men har følt mindre og mindre behag ved at gøre det, for jeg har set at valgløfterne ikke har holdt. ”Den offentlige sektor er for stor !”, ”ved at effektivisere kan vi få bedre udbytte for samme penge !”. Det holder jo ikke !, vi har i dag den ringeste sundhedssektor i mange år, vi har set, at der gang på gang bliver skåret i folkeskolen, vi stuver børn sammen i institutionerne som burhøns og vi lader de ældre passe sig selv, og det er ikke på den gode måde.

Samtidig betaler vi alle mindre i skat, selvom vi faktisk hellere vil betale mere og så få service for pengene. Men nej, Anders Fogh og Lars Ulykke har lovet et skattestop og det skal holdes for en hver pris.

Så da jeg for et par måneder siden blev kontaktet og spurgt om ikke politik var noget for mig, så sprang socialdemokraten frem i mig og aflivede den svage borgerlige.

Hvad er det så jeg vil i socialdemokratiet, jo der er jo rigeligt at tage fat på, som situationen er lige nu, men min interesse ligger primært hos børn og unge. Som skolebestyrelsesformand har jeg fulgt budget-forhandlingerne tæt og er blevet forfærdet over den måde hvor man fuldstændigt har bombet skole, daginstitutioner og specialområdet tilbage til 50’erne. Uanset om man er forældre eller bedsteforældre så er børnene essensen af vores tilværelse, så nytter det ikke at spare der. Jeg har set talrige sparerunder på området, og der er ikke mere fedt at skære af, det er amputationer der sker lige nu. Vi skal have fat i visionen om at gøre Haderslev til Europa’s bedste børnekommune, den skal føres ud i livet til gavn for os alle, også erhvervslivet. Det er jo fuldstændigt grotesk at det i dag er billigere at melde sit barn på privatskole incl. fritidsordning, end et fuldt modul i den almindelige fritidsordning.

Noget af det som de borgerlige i Haderslev har negligeret de sidste mange år er arbejdsglæden. Vi skal alle kunne føle glæde og stolthed ved det arbejde vi udfører, men står du f.eks. på en fabrik og trykker på en knap, så udfører maskinen sit arbejde uanset hvilket humør du er i når du trykker på knappen. Men arbejder du med, børn, ældre eller i sundhedssektoren, så er situationen en anden. Vi mennesker kommunikerer 80-90 % gennem vores kropssprog og det lyver ikke, så det menneske vi arbejder med, kan mærke om vi er stressede, kede af det, irriteret eller andet og derfor er resultatet også derefter. Vi skal finde tilbage til der hvor vore pædagoger, lærere, plejere og andre der har med mennesker at gøre, har en glæde ved at udføre arbejdet, så det smitter af på dem de arbejder med. Det er ved at være rigtigt svært med de forringelser og det arbejdspres som disse mennesker er underlagt.

Hvad så men erhvervslivet, skal vi helt glemme dem ?, og nej det er vigtigt at have et velfungerende erhvervsliv i Haderslev Kommune. Vi skal bare huske på at en moderne erhvervsvirksomheds vigtigste ressource er dygtige og engagerede medarbejdere og skal vi tiltrække dem i Haderslev kommune, så er det ikke billige grunde, lave skatter eller et rigt kulturliv der får en familie til at slå sig ned i Haderslev frem for Kolding eller Aabenraa. Det de ser på, er hvad der er af muligheder på skole og daginstitutions området. Og så nytter det ikke noget at Haderslev profilerer sig med ”minimal skole” og dyre institutioner. En opprioritering af området vil derfor også gavne erhvervslivet.

Så uanset hvordan vi anskuer det, så er det min klare mening at Haderslev Kommune har skudt sig selv i foden med de sidste års politik og det er på tide at vi får gjort noget ved det.

Derfor blev jeg socialdemokrat !

     Copyright© 2009 worchman.dk